Helsinki City Running Day -juoksutapahtuman johtaja Harri Hänninen kehuu yhteistyötä Pocalin kanssa

Toukokuussa 2024 Helsinki City Running Day kerää Helsinkiin kahden päivän aikana ennätykselliset 17 000 juoksijaa. Suomen suurimman juoksutapahtuman palkinnot toimittaa pitkäaikainen yhteistyökumppani Pocal Oy.

Suomen suurin juoksutapahtuma Helsinki City Running Day täyttää Helsingin kadut juoksijoista vuosittain toukokuun toisena viikonloppuna. Ensimmäisenä päivänä juostaan perheen pienimmille suunnattu Minimarathon, seuraavana päivänä taas vuorossa on Saucony Helsinki City Marathon, 21 km mittainen Helsinki City Run, eri pituisia viestejä tarjoava Saucony Helsinki City Marathonviesti sekä 5 km mittaiset Helsinki City 5 -juoksu- ja kävelytapahtumat. Hurjapäisimmät juoksevat maratonin ja puolimaratonin yhdistävän Helsinki City Doublen.

”Viime vuonna juoksijoita oli 14 400, mikä oli silloin ennätysmäärä. Nyt ennätys menee taas rikki, kun osallistujia odotetaan yli 17 000. Se vaatii paljon organisointia, ja on myös teettänyt mainiolle kumppanillemme Pocalille lisätöitä, kun jouduimme tilaamaan mitaleita vielä nopealla aikataululla lisää. Sellaistahan ei saa tapahtua, että mitalit loppuisivat tapahtumassa kesken”, juoksutapahtumajohtaja Harri Hänninen Suomen Urheiluliitosta kertoo. ”Pocalin toimitusjohtaja Tuomo Fält on itsekin urheilumiehiä, ja hän ymmärtää urheilutapahtuman luonteen ja sen merkityksen niin kilpa-, aktiivi- kuin harrastajaurheilijoillekin. Näin suuressa tapahtumassa kaiken on onnistuttava sataprosenttisesti ja palkintoyhteistyökumppanin rooli on erittäin merkittävä. Kaikki kiitos ja kunnia Pocalille hienosti hoidetusta työstä.”

Yksilölliset palkinnot eri matkoille

Tapahtuman kisatoimisto sekä kaikkien matkojen maalit sijaitsevat Olympiastadionilla, jossa kaikki osallistujat saavat palkinnot heti maaliviivan ylitettyään.

”Kaikilla matkoilla on omat, yksilölliset palkinnot. Doublen juoksijat saavat mitalit paitsi puolimaratonista ja maratonista, myös omat, tuplasuorituksesta kertovat mitalinsa”, Hänninen kertoo.

Pääasiassa melkein kaikki juoksutapahtuman palkinnot uudistetaan vuosittain Minimarathonin mitalia ja niin kutsuttua yleismitalia lukuun ottamatta. Tällöin mitalille tulee myös erilaista keräilyarvoa, kun palkintoja kertyy useilta vuosilta.

”Palkintoihin merkitään aina vuosiluku, mutta esimerkiksi maratonin mitalin teemana on joka vuosi ollut myös jokin reitin varrella oleva kohde, kuten Finlandia-talo tai Lauttasaaren silta. Tänä vuonna aiheena on Baanan tunneli. Meiltä tuli idea ja hahmotelma, jonka pohjalta Pocalin suunnittelija teki sitten upean version”, Hänninen kertaa.

Mitalien lisäksi jaossa on muitakin palkintoja; maratonin kolme parasta naista ja miestä saavat pokaalit. Hienoja lasisia mitaleja on tarjolla mm. eri ikäsarjojen palkittaville.

Oman juoksuaika voidaan kaivertaa maratonin ja puolimaratonin mitaleihin

Maraton tai puolimaraton on suoritus, josta jokainen urheilija voi olla ylpeä. Erityisesti ensikertalaiselle kokemus jää ikuisesti mieleen. Joku parantaa omaa ennätystään, toinen taas voi juosta kymmeniä maratoneja vuodessa. Osa pitää tarkkaa lukua juoksuajoistaan, joten on luontevaa, että maailmalla levinnyt trendi juoksuaikojen kaivertamiseen mitaliin leviää myös Suomen suurimpaan juoksutapahtumaan. ”Viime vuonna halusimme tarjota juoksijoille tapahtumassa myös mahdollisuutta oman juoksuajan kaiverruttamiseen mitaliin, mikä kiinnostikin satoja ihmisiä. Sama mahdollisuus on tarjolla tänäkin vuonna, sillä se on kiva muisto ja lisää palkinnon tunnearvoa.” Pocal järjestää tapahtumaan kaivertajat ja kaiverruskoneen paikan päälle koko päiväksi, jotta kaikki halukkaat saavat vielä yksilöityä oman mitalin niin halutessaan.

Pitkäaikainen yhteistyö saa kiitosta

Hänninen on tapahtumajohtajana päässyt tekemään yhteistyötä Pocalin kanssa neljä vuotta, mutta yritys on valmistanut juoksutapahtuman palkinnot jo 10 vuoden ajan, eli kokemusta ja näkemystä on kertynyt. Hänninen on ollut yhteistyöhön tyytyväinen, ja antaa erityistä kiitosta Pocalille toimintavarmuudesta ja joustavuudesta aikataulujen suhteen.

”Kaikenlaisia ongelmia on saatu ratkottua – kuten esimerkiksi tänä vuonna, kun mitaleja tarvittiinkin nopealla aikataululla lisää. Tällaisessa tapahtumassa on monia liikkuvia osia, ja 17 000 mitalia on aika iso satsi, mutta kaikki hoituu aina silloin kun pitääkin. Kommunikaatio pelaa hyvin ja asioihin tartutaan aina ripeästi. Siihen olen erittäin tyytyväinen, että Pocal pitää sen minkä lupaa.”

Hännisen mukaan viime vuoden kyselyjen perusteella juoksutapahtuman osallistujista jopa 70 % näki palkinnon saamisen tärkeänä. Vastuullisuuskysymyksiä on kuitenkin mietitty.

”Mitalit on tehty kierrätysmetallista, mutta olen saanut Pocalilta nähtäväksi myös muista kierrätysmateriaaleista valmistettuja mitaleja. Kierrättäminen tuntuu hyvältä ajatukselta, ja ihan varmasti otamme myös vuoden 2025 tapahtumassa vastuullisuuden huomioon”, Hänninen toteaa.

Juoksu on ympäristöystävällinen ja helppo laji, jota lähes jokainen voi harrastaa omalta kotiovelta lenkin aloittaen. Vauhti ja matka ei ole tärkeintä, mutta ulkoilma ja liikunta antaa ihmiselle voimaa ja positiivista energiaa arkeen. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää liikunnan ilon, ja ehkä myös rohkenee haastaa itseään esim. Helsinki City Running Dayn kaltaisissa monipuolisissa juoksutapahtumissa, nauttien hyvästä seurasta, mukavasta tapahtumasta ja lopuksi vielä hienosta mitalista Olympiastadionille saapuessaan.

Uusimmat artikkelit

Näytä kaikki →

Työntekijöiden palkitseminen kasvattaa yhteishenkeä ja motivaatiota

Miten valita oikea palkinto?